Rolling Upwards

 300,00 -  3.600,00/ maand

Waarom kan een kegel omhoog rollen zonder energie?

Selecteer eerst een huur periode voordat je deze kan toevoegen aan je aanvraag.

Huren vanaf
Huren tot

Beschrijving

Wanneer de dubbele kegel op de V-vormige baan wordt geplaatst, lijkt het alsof hij tegen de zwaartekracht in omhoog rolt.

Dit komt doordat het zwaartepunt van de kegel in het midden ligt. Op de hoge kant van de baan staan de zijkanten verder uit elkaar. Door zijn bijzondere vorm ‘zakt’ de kegel tussen de zijkanten omlaag. Het zwaartepunt van de kegel ligt daardoor lager op het hoogste punt van de V-vormige baan. De kegel rolt dus van laag naar hoog, maar het zwaartepunt van de kegel gaat van hoog naar laag. Hierdoor rolt de kegel omhoog.

Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd waarom sommige stoelen of tafels wankel zijn? Het antwoord ligt vaak in een slecht ontwerp met betrekking tot het zwaartepunt. Meubels met een laag en centraal zwaartepunt zijn stabieler en minder geneigd om te vallen.

Door het zwaartepunt van raceauto’s laag te houden, zijn zij stabieler en sneller in bochten. In de robotica wordt het zwaartepunt gebruikt om robots te ontwerpen die stabiel kunnen lopen, klimmen of zelfs springen.

Hoe rol je omhoog?

  1. Plaats één van de kegels op het laagste deel van de baan.
  2. Laat de kegel los. Wat zie je?

Technische specificaties

Gewicht 89 kg
Afmetingen 253 × 60 × 115 cm
Installatie

Plug & Play

Materiaal

Frame: Staal | Blad: Berken multiplex & solid

Bijzonderheden

Geen stroom vereist