Soap Bubble Sculptures

 300,00 -  3.600,00/ maand

Welke vormen kun je maken van een zeepbel?

Selecteer eerst een huur periode voordat je deze kan toevoegen aan je aanvraag.

Huren vanaf
Huren tot
Categorie:

Beschrijving

Een ring en wat zeepsop – meer is er niet nodig voor het maken van de mooiste zeepbellen. Maar waarom is een losse zeepbel altijd rond? En zou je ook andere vormen kunnen maken? In de exhibit ‘Soap Bubble Sculptures’ verken je op een speelse manier welke vormen je met zeepbellen kan maken en hoe je dat doet.

De basis is niets meer of minder dan zeepsop en verschillende vormen van draad. Dompel je zo’n vorm in het sop, dan zie je dat de zeepvlies die ontstaat, zo klein mogelijk wil zijn. Dat komt door de aantrekkingskracht tussen de deeltjes in het sop. Hierdoor ontstaat een spanning op het oppervlak: de oppervlaktespanning.

Een losse zeepbel is hierdoor altijd een bol – de meest efficiënte vorm. Maar ‘help’ je het zeepvlies met een vorm van draad, dan kun je ook andere vormen maken.
Het principe achter de oppervlaktespanning van het zeepvlies, wordt ook gebruikt bij het coaten van materialen. Ook daar moet een zo dun mogelijke, maar ondoordringbare laag op het materiaal worden aangebracht.

Welke vormen kun je maken van een zeepbel?

  1. Dompel één van de vormen onder in het zeepsop.
  2. Kijk naar de vorm die ontstaat in het middelste gedeelte.
  3. Dompel daarna ook de andere vormen onder.
  4. Welke vormen zie je ontstaan?

 

Technische specificaties

Gewicht 58 kg
Afmetingen 91 × 91 × 77 cm
Installatie

Plug & Play

Bijzonderheden

Geen stroom vereist

Materiaal

RVS, Staal