Thermal Illusion

 300,00 -  3.600,00/ maand

Waarom tintelen je handen als je uit de kou komt?

Selecteer eerst een huur periode voordat je deze kan toevoegen aan je aanvraag.

Huren vanaf
Huren tot
Categorie:

Beschrijving

De ‘Thermal illusion’ laat je kennismaken met hoe wij temperatuur ervaren. Hoe warm iets is, voelen we met temperatuurreceptoren in onze huid. Je lichaam kan zich hierdoor aanpassen wanneer de temperatuur verandert.

Als je in de winter buiten loopt, vernauwen de bloedvaten in je handen. Zo verlies je minder warmte. Was je daarna je handen? Dan heeft je lichaam even tijd nodig om daarop te reageren. Zo kan koud water zelfs heet aanvoelen. Andersom voelt datzelfde kraanwater op een hete zomerdag als een aangename verkoeling.

Ditzelfde principe ervaar je bij deze exhibit: de rode kant is heet (40 °C), de blauwe kant is koud (10 °C). In het midden ligt de temperatuur daar tussenin. De temperatuur van het middelste deel voelt warm of koud, afhankelijk van waar je je andere hand legt. Met één hand op het warme deel en één hand in het midden, voelt het midden koel aan. Met één hand op het koude deel en de andere op het midden, voelt datzelfde midden juist warm aan. Zet je je ene hand op het warme deel en de andere hand op het koude deel, dan kan dat zelfs een ‘brandend’ gevoel geven. Je lichaam is in de war en geeft een alarmsignaal af!

Dit principe wordt onder andere gebruikt in ziekenhuizen. Het combineren van warmte- en koudetherapieën kan chronische pijn verlichten.

Waarom is ‘warm’ niet altijd even warm en ‘koud’ niet altijd even koud?

  1. Leg één hand op rood en de andere op blauw. Houd even vast.
  2. Leg dan beide handen in het midden.

Technische specificaties

Gewicht 230 kg
Afmetingen 128 × 60 × 88 cm
Installatie

Plug & Play

Materiaal

Frame: Staal | Blad: Berken multiplex & solid