Galton’s Board

 300,00 -  3.600,00/ maand

Waarom verdelen de knikkers zich in een patroon?

Selecteer eerst een huur periode voordat je deze kan toevoegen aan je aanvraag.

Huren vanaf
Huren tot

Beschrijving

Als je knikkers laat vallen in het Galton bord, zullen zij zich volgens een vast patroon verdelen. Het spel laat zien dat de verdeling een bepaald patroon volgt. De kans dat een bal herhaaldelijk aan één kant valt is klein, daarom zullen er meer ballen in het midden van het bord terechtkomen. Deze verdeling noemen we een ‘normale’ verdeling.

In het dagelijks leven is ook veel normaal verdeeld: het aantal snoepjes in een (ongeopende!) snoepzak bijvoorbeeld. Dat komt doordat deze door een machine worden gevuld. Daarbij komt er wel eens een snoepje meer of minder in de zak terecht. Dat mag, binnen bepaalde normen. Je wil natuurlijk niet een zakje kopen waarin veel minder snoepjes zitten dan erop staat. Zo’n zakje valt dan ook buiten de norm en wordt afgekeurd.

In bedrijven gaan ze deze norm in de toekomst veel gebruiken. Als je wil weten of een auto nog veilig is, moeten alle onderdelen volgens ‘de norm’ werken. Door de prestatie van deze onderdelen te meten, kun je voorspellen of je bijvoorbeeld binnenkort naar de garage moet voor nieuwe banden of een nieuwe accu.

Waarom verdelen de knikkers zich in een patroon?

  1. Draai aan de ring om alle knikkers naar boven te laten gaan.
  2. Draai het bord weer recht om alle knikkers te laten vallen.
  3. Wacht tot alle knikkers beneden zijn.
  4. Kijk naar het patroon. Wat zie je?

Technische specificaties

Gewicht 55 kg
Afmetingen 85 × 60 × 119 cm
Materiaal

Frame: Staal | Blad: Berken multiplex & solid

Bijzonderheden

Geen stroom vereist