Hot Air Balloon

 300,00 -  3.600,00/ maand

Waarom stijgt een luchtballon op?

Selecteer eerst een huur periode voordat je deze kan toevoegen aan je aanvraag.

Huren vanaf
Huren tot
Categorie:

Beschrijving

In deze exhibit kun je zien waarom een luchtballon opstijgt. Druk je op de knop, dan komt er verwarmde lucht in de luchtballon.

Wanneer je lucht verwarmt, dan zet deze lucht uit. Deze warme lucht is lichter dan lucht met een normale temperatuur. Daarom zal deze lucht boven de zwaardere, koude lucht willen drijven en opstijgen. Vang je deze warme lucht op, bijvoorbeeld zoals hier in een luchtballon, dan stijgt de luchtballon met de warme lucht mee. Koelt de warme lucht af, dan zal de luchtballon weer dalen.

Dit principe wordt ook bij echte luchtballonnen gebruikt. Luchtballonnen worden niet alleen gebruikt voor pleziertochtjes, maar ook als weerballonnen voor onderzoek naar de atmosfeer. Dit onderzoek is belangrijk om het weer mee te kunnen voorspellen. Ook vogels maken gebruik van stijgende warme lucht, ook wel thermiek genoemd. Zo komen zij makkelijker omhoog in de lucht, zonder veel te flapperen met hun vleugels.

Verder is het principe van opstijgende warme lucht en dalende koude lucht belangrijk bij het ontwerpen van verwarmingen en airconditioning.

Waarom stijgt een luchtballon op?

  1. Druk op de groene knop om de luchtballon op te warmen.
  2. Kijk op het scherm hoe de temperatuur in de luchtballon omhooggaat.
  3. Druk op de rode knop om de luchtballon los te laten.

Technische specificaties

Gewicht 121 kg
Afmetingen 155 × 155 × 425 cm
Installatie

Eenvoudige installatie, Installatie vereist

Materiaal

Staal