Newton’s Pendulum

 300,00 -  3.600,00/ maand

Waarom kan ik met een honkbalknuppel een bal zo ver weg slaan?

Selecteer eerst een huur periode voordat je deze kan toevoegen aan je aanvraag.

Huren vanaf
Huren tot
Artikelnummer: newtons-pendulum Categorie:

Beschrijving

Newton’s Pendulum is vernoemd naar Sir Isaac Newton, een beroemde wetenstapper uit de 17e eeuw die een belangrijke rol speelde in het ontwikkelen van natuurkundige principes die betrekking hebben op het gedrag van voorwerpen in beweging.

De exhibit bestaat uit een reeks naast elkaar hangende metalen bollen. Wanneer de eerste bol tegen de rij stilhangende bollen valt, verplaatst de kracht zich door de bollen wat ervoor zorgt dat de laatste bol omhoog zwaait met bijna dezelfde snelheid en hoogte als de eerste.

Dit komt door wetten van behoud in beweging en energie. Wat betekent dat bij de botsing tussen de bollen bijna geen energieverlies optreedt.

Dit principe speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het ontwerpen van sportartikelen zoals een honkbalknuppel. Hierbij wil je dat de energie waarmee iemand met de knuppel zwaait, zo efficiënt mogelijk over wordt gedragen aan de bal.

In de energiesector wordt ook veel onderzoek gedaan naar het behoud van energie: als het lukt om energie zonder verlies door te geven, heb je ook minder energie nodig om onze wereld draaiend te houden.

Hoe kun je energie en beweging overdragen?

  1. Til een bal op en laat deze weer los.
  2. Wat zie je?

Technische specificaties

Gewicht 40 kg
Afmetingen 85 × 60 × 110 cm
Installatie

Plug & Play

Materiaal

Frame: Staal | Blad: Berken multiplex & solid

Bijzonderheden

Geen stroom vereist