Pythagoras

 300,00 -  3.600,00/ maand

Waarom maken we gebruik van de stelling van Pythagoras?

Selecteer eerst een huur periode voordat je deze kan toevoegen aan je aanvraag.

Huren vanaf
Huren tot
Artikelnummer: pythagoras Categorie:

Beschrijving

Wiskunde helpt ons de wereld om ons heen beter te begrijpen. De stelling van Pythagoras is een formule uit de wiskunde, een belangrijk principe in de meetkunde dat gaat over rechthoekige driehoeken. De stelling ziet er als volgt uit:
A2 + b2 = c2

De letters a, b en c staan allemaal voor één zijde van een driehoek. Ofwel de lengtes van de zijdes van de drie vierkanten die elkaar raken op het bord van de exhibit. De stelling zegt dat de oppervlakte van vierkant a plus de oppervlakte van vierkant b bij elkaar net zo groot zijn als het oppervlakte van vierkant c.

De stelling geeft aan dat als je de lengte van zijde a weet en de lengte van zijde b, je dan de lengte van zijde c kan berekenen. Door de schijf te draaien, zie je hoe de inhoud van twee kleinere vakken samen precies past in een groter vak.

De stelling van Pythagoras is overal belangrijk waar hoeken een rol spelen. Dus bij het maken van speelgoed (blokken) en in de architectuur (bouwen van structuren). Maar ook bij het opmeten van land voor het plannen van wegen, bij het maken van machines, bij het berekenen van snelle routes voor transport: overal wordt de stelling van Pythagoras gebruikt voor het berekenen van afstanden.

Technische specificaties

Gewicht 87 kg
Afmetingen 85 × 60 × 145 cm
Bijzonderheden

Geen stroom vereist

Installatie

Plug & Play

Materiaal

Frame: Staal | Blad: Berken multiplex & solid