Koester de oester!

Onze exhibit ‘Do the Waves’ is verhuurd aan het Museon-Omniversum in Den Haag en maakt deel uit van het verhaal over de oester in de bestaande tentoonstelling over biomimicry; hoe ontwerpers zich laten inspireren door en voor de natuur.

Oesters zijn superdieren. Per dag filtert één oester maar liefst 200 liter zeewater. Daarnaast gaan ze graag bij elkaar zitten. Zo’n plek heet een oesterrif. Planten en vissen willen er graag wonen. Omdat oesterriffen de golven breken, helpen ze bovendien onze kust te verdedigen. Ontwerper Anna Vroegindewij heeft een ‘oesterkraamkamer’ bedacht waarin oesters veilig kunnen groeien. Deze ‘Oyster Spot’ is gemaakt van en voor oesters!

Het ontwerp van Anna wordt middels de exhibit ‘Do the Waves’ nagebootst. In de bak is een miniatuurversie van de ‘oesterkraamkamer’ bevestigd. Wanneer je met de exhibit een paar flinke golven maakt, zie je het effect van de ‘Oyster Spot’.

Ontdek het werk van de oester, maak een paar flinke golven of luister naar Anna op het scherm achter je!

Ook een exhibit huren voor in een bestaande tentoonstelling? De exhibits zijn door het ‘simpele’ ontwerp gemakkelijk te integreren. Bekijk onze online catalogus!