Over ons

Wij willen met Exhibits.nl inspelen op de vragende houding en de speelsheid van het kind dat in ons schuilt. Dagelijks krijgt iedereen te maken met wetenschap en technologie. Wanneer we ouder worden gaat de wereld snel vanzelfsprekend voelen. Zo gaan we vooruit als we fietsen, blijft een vliegtuig in de lucht en een boot drijven.

Maar… WAAROM?

Exhibits.nl wil graag de ‘waarom-vraag’ onder de loep nemen op diverse niveaus. Via onze exhibits maken jongeren van 8 t/m 14 jaar kennis met de basisbeginselen van wetenschap en technologie. En vanaf 14 jaar gaat het om het leren begrijpen, zelfstandig zoeken naar een antwoord en het vervolgens blijven herinneren. Wij geloven dat wanneer je de wereld beter begrijpt, je er bewuster mee omgaat.

Duurzaamheid

Het ontwikkelen en produceren van de exhibits beheert Exhibits.nl in eigen huis en neemt de totale verantwoordelijkheid van ontwerp tot aan recycling. Wanneer de verhuurperiode eindigt worden de exhibits teruggenomen, nagekeken en onderhouden om ze vervolgens opnieuw aan te bieden.

De exhibits zijn robuust ontworpen voor een lange levensduur. Aan het einde van de levensduur worden de materialen hergebruikt of teruggebracht naar het productieproces van onze leveranciers. Zo zorgen wij ervoor dat de circulaire keten gesloten blijft.

Niet alleen door de circulaire exhibits, maar ook als producent willen wij de wereld in een goede staat achterlaten voor de volgende generatie. Zo hebben wij ons historisch bedrijfspand, Rijksmonument De Ploeg, ontworpen door architect Gerrit Rietveld, volledig duurzaam gerenoveerd.

Familiebedrijf

Wij zijn onderdeel van het familiebedrijf Bruns, sinds 1963 producent en ontwikkelaar van (interactieve) tentoonstellingen wereldwijd. Het bedrijf bestaat uit 100+ medewerkers die allemaal graag de wereld beter willen leren begrijpen. Het vertalen van maatschappelijke en technologische verhalen in bezoekersbelevingen is wat wij het liefst doen. Sinds 2006 is Exhibits.nl opgericht waarmee we natuurkundige fenomenen uitlichten in een online catalogus.

Onze locatie

Wij zijn gevestigd in het Rijksmonument De Ploeg, ontworpen door architect Gerrit Rietveld. Ons bedrijfspand is omgeven door het Ploegpark, ontworpen door landschapsarchitecte Mien Ruys. Het ruim 11.000 m² bedrijfspand is voorzien van een showroom waarin ook onze exhibits te zien zijn. Neem contact op voor een afspraak.

Certificering

Graag werken wij vanuit de visie dat je weet waar je aan toe bent. Dit zie je terug in onze certificering. Wij zijn trots op ons ISO 9001, ISO 14001 en VCA certificering. Jaarlijks vindt er een externe audit plaats om te controleren of we aan alle eisen voldoen. Zo weet je zeker dat we kwaliteit, milieu en veiligheid meer dan serieus nemen.