Voor wie

Het verhuurconcept van Exhibits.nl is voor iedereen die jong en oud wil verwonderen over de basisbeginselen van de alledaagse techniek en wetenschap. Niet uit boeken of online, maar met beleving.

Via de onlinewereld is kennis binnen handbereik. We vinden snel het antwoord op een ‘waarom-vraag’, maar het begrijpen van wat we zien gebeuren gaat verder dan dat.

Exhibits.nl gaat terug naar de nieuwsgierigheid in ons als kind. De speelsheid die in ons schuilt om op zoek te gaan naar verwondering. Ofwel de uitdaging aangaan om zelf te willen leren begrijpen wat we om ons heen zien gebeuren, op diverse niveaus. Het zelfstandig vinden van een antwoord geeft een positief gevoel. Je blijft het je langer herinneren en het creëert bewustwording over het leerdoel.

“Wij geloven dat wanneer je de wereld beter begrijpt, je er bewuster mee omgaat.”

Science center

Science centers hebben het doel wetenschap en technologie begrijpelijk te maken voor jong & oud. In een omgeving vol interactiviteit, maken bezoekers kennis met natuurkundige fenomenen. Spelenderwijs leggen bezoekers verbindingen en doen vanuit eigen interesse nieuwe ontdekkingen.

Museum

Een grote schatkamer waar je leert en wordt geïnspireerd over de geschiedenis, wetenschap, kunst en andere maatschappelijke onderwerpen.

Het bezoek aan een museum is als een reis terug in de tijd. Je loopt door de zalen en laat je verbazen over alle wonderlijke collectie die er te zien is!

Onderwijs

De avontuurlijke reis voor het leren en ontdekken van nieuwe vaardigheden. Je verdiepen in de wereld om je heen, de wetenschap, technologie, biologie en nog veel meer vakgebieden!

Je gaat naar school om te leren, maar het is meer dan het volgen van lessen. Het is ook de plek waar je nieuwe vrienden ontmoet, waar je samen speelt en ontdekt. Onderwijs helpt je om te groeien, niet alleen in kennis, maar ook als persoon. Het geeft je de vaardigheden om je dromen waar te maken en de wereld te verkennen.

Maakindustrie

Nieuwe oplossingen ontstaan door te experimenteren, buiten de lijntjes te kleuren en te pionieren. Als bedrijf wil je juist deze doelgroep aanspreken. Dit kan middels techniekevenementen, open dagen of samen met het onderwijs een techniekprogramma opzetten.

Kinderen en studenten krijgen zo letterlijk een kijkje in de high-tech-keuken van het bedrijf. Je ziet, ervaart en beleeft hoe techniek bijdraagt aan ons dagelijks leven. Door techniek dichterbij het publiek te brengen, verwondering op te wekken en interesse te creëren, stimuleer je de keuze voor technische opleidingen en beroepen.