Waarom

Vanaf jonge leeftijd ontpopt de nieuwsgierigheid naar wat we zien en ervaren om ons heen. We hebben dagelijks te maken met wetenschap en technologie. De welbekende ‘waarom-vraag’ ontstaat.

Waarom ga ik vooruit als ik fiets?

Exhibits.nl zoomt dieper in op de materie om terug te gaan naar de beleving vanuit het kind in ons. Ontdekken met alle zintuigen, ervaren wat er gebeurt en vervolgens verwonderd zijn van wat je leert. Leren begrijpen van wat we zien gebeuren, helpt ons bewustwording creëren.

 

Ons concept

Selecteer de exhibit(s) naar keuze en stel vrijblijvend een aanvraag op! Dit gaat gemakkelijk in vijf stappen.

Kies de gewenste exhibit(s) uit de online catalogus en wij nemen contact op over het transport, de mogelijke installatie en het retourneren.

Voordelen

Spelenderwijs leren

Met onze exhibits leren jongeren spelenderwijs over begrippen zoals aerodynamica, elektriciteit, zwaartekracht of zonne-energie. We willen de jongere generatie motiveren om achter beeldschermen vandaan te komen en nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Explore, Experience, Excite!

Volledig ontzorgt voor een vast bedrag per maand

De exhibits zijn te huur voor een vast bedrag van €300,- per maand exclusief transport- en (mogelijke) installatiekosten. Een groot deel van de exhibits zijn plug & play, wat betekent dat er geen installatie is vereist en de exhibit stekkerklaar wordt aangeleverd. Je kunt er ook voor kiezen om de exhibit(s) slechts voor 1 dag of 1 week te huren, die flexibiliteit ligt volledig bij jou!

Continu en oneindig vernieuwen

Het verhuurconcept biedt de mogelijkheid om continu en oneindig te vernieuwen. Hierdoor kan er snel ingespeeld worden op actuele thema’s, leerdoelen of maatschappelijke onderwerpen. Ook geeft dit de mogelijkheid om tijdelijke tentoonstellingsruimtes invulling te geven voor een bepaalde periode in het jaar. Denk ook aan het organiseren van reizende tentoonstellingen in samenwerking met meerdere organisaties.

Draagt bij aan de circulaire economie

Alle exhibits worden na de verhuurperiode teruggenomen, nagekeken en onderhouden om ze vervolgens opnieuw aan te bieden via onze online catalogus. De exhibits zijn robuust ontworpen voor een lange levensduur. Aan het einde van de levensduur worden de materialen hergebruikt of teruggebracht naar het productieproces van onze leveranciers. Zo zorgen wij ervoor dat de circulaire keten gesloten blijft.